Få styr på det vigtigste inden for LED verdenen

Få styr på det vigtigste inden for LED verdenen

Er du på udkig efter en ny LED-pære til din lampe? Eller er du ved at indrette dit hjem med LED-lamper? Det kan vi godt forstå. Der er nemlig mange gode grunde til, hvorfor du bør vælge LED-pærer fremfor andre traditionelle pærer.

Men før du går i gang med at skifte dine pærer, er det vigtigt, at du kender til de forskellige LED-begreber. Det sikrer, at du ender med den helt rigtige pære. Når først du har fundet en pære, kan du endda skifte den ud uden hjælp fra en elektriker. Det gælder også, hvis du selv gerne vil udskifte en jordet stikkontakt.

Hvad er kelvin?

Kelvinskalaen er en skala, du bør være bekendt med, når du er på jagt efter en LED-pære. Men hvad måler denne skala? Kelvinskalaen bliver brugt ved måling af farvetemperaturen. Farvetemperaturen kan gå fra 0 og op til 10.000 kelvin.

Jo lavere kelvin-værdien er, jo varmere er lyset. Er der derimod tale om en høj kelvin-værdi, vil lyset naturligvis være mere koldt. For at lære mere om pærens farvetemperatur, i forhold til hvor koldt eller varmt lyset er, skal du altså kigge på kelvin-værdien.

Hvad er lumen?

Ved køb af en eller flere LED-pærer er lumen et vigtigt begreb. Rent faktisk er det i denne sammenhæng vigtigere end watt. Det er lysets styrke, der bliver kaldt for lumen. Generelt siges det, at 800 til 1000 lumen er en velegnet lysstyrke til et køkken samt over spisebordet.

Derudover er 470 lumen godt i en stue, mens 250 lumen er perfekt til et soveværelse. I sidste ende er det naturligvis op til dig og dine behov, hvad du vælger.

Hvad er Ra-værdi?

Når du kigger efter en LED-pære, vil du helt sikkert bemærke ordet ”Ra-værdi”. Ra-værdien henviser til farvegengivelsen. Det vil sige, at Ra-værdien fortæller noget om, hvor god en specifik lyskilde er til at gengive farver på en korrekt måde.

Skalaen går fra 0 til 100. Er der tale om en Ra-værdi på 100, svarer det til dagslys. Ønsker du en god farvegengivelse, er det en fordel at gå efter LED-pærer med en Ra-værdi på omkring 90 eller højere.

Leder du efter LED-pærer med en Ra-værdi, der er højere end 90? Så kan du tage et kig hos PlusLED, der har alt i LED.

Tag et kig på energimærkningen

Det kan være en god idé at tage et kig på EU’s energimærke, når du skal investere i LED-pærer. Energimærkningen viser dig, hvor energieffektiv den pågældende pære er. Skalaen går fra A++ til E, og du bør vælge LED-pærer med energimærke A+ eller bedre, hvis du har mulighed for det.

Der kan være en del penge at spare ved at vælge en LED-pære. Vælger du tilmed en LED-pære med energimærke A+ eller bedre, så er det kun et plus. Selvom disse pærer er dyrere end andre, så kan det sagtens betale sig for dig at skifte over til LED. En anden fordel ved at vælge LED-pærer er, at de har en lang levetid og er miljøvenlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Amagers Elektriker udfører elarbejde ved kunde som elektriker Amager

Vi er en engageret lokal elektriker på Amager som tager sig af alt fra små opgaver som f.eks. opsætning af lampe eller reparation af en enkelt stikkontakt, vi tager os naturligvis også af forsikringsager og større reparationer, f.eks. hvis du har gravet en kabel over. Skriv til os for faste elektriker priser hos din elektriker Amager. 

Kontakt

Send os en besked

    Cookies & Vigtig Info

    Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.