Udskiftning af stikkontakt selv (jordet)

Sådan udfører du en udskiftning af stikkontakt selv trin for trin

Udskift en jordet stikkontakt selv – Amagers Elektriker guide

Husk altid at slukke for strømmen, inden arbejdet med en udskiftning af stikkontakter startet. Jordede stikkontakter til maksimalt 16 A kan udskiftes selv.

Det er tilladt selv at udføre en udskiftning af stikkontakt, men kun dem, der er beregnet til maksimalt 16A og er jordet. Det er sikrest at ansætte en elektriker som os, da forkerte forbindelser kan være livstruende.

Sluk for strømmen ved at afbryde sikringen, som stikkontakten er tilsluttet, eller slukke for hoved afbryderen. Kontroller derefter, at strømmen er slukket igen. For eksempel med en bordlampe ved du, at den virker.

Sådan udfører du en udskiftning af stikkontakt selv trin for trin

1. Skru dækslet af stikkontakten.

2. Løsn fastgørelsesskruerne, og fjern hele indsatsen.

3. Skru lederne af. Hvis lederisoleringen er revnet eller ødelagt – kontakt Amagers Elektriker

4. Kontroller, at kobbertråden er ubeskadiget. Hvis det ikke er tilfældet – afskær de beskadigede 6-7 mm og vrid trådene.

5. Tilslut lederne til den nye stikkontakt. Spænd skruerne, og sørg for, at der ikke stikker kobbertråde ud.

6. Sæt indsatsen i stikkontakten, og skru den fast. Til sidst skrues dækslet tilbage over stikkontakten. Prøv at få det til at fungere, for eksempel med en lampe.

Så her du udført en udskiftning af stikkontakt, godt gået!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Amagers Elektriker udfører elarbejde ved kunde som elektriker Amager

Vi er en engageret lokal elektriker på Amager som tager sig af alt fra små opgaver som f.eks. opsætning af lampe eller reparation af en enkelt stikkontakt, vi tager os naturligvis også af forsikringsager og større reparationer, f.eks. hvis du har gravet en kabel over. Skriv til os for faste elektriker priser hos din elektriker Amager. 

Kontakt

Send os en besked

    Cookies & Vigtig Info

    Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.